Renata Ivaštinović


Upoznajmo se

Renata Ivaštinović, mag.oec.

Konzultantica sam za razvoj nabave. Imam više od 20 godina iskustva u vodećim nacionalnim i multinacionalnim korporacijama, uglavnom na rukovodećim pozicijama u nabavi. Radila sam u raznim industrijama – tekstilnoj, kozmetičkoj, naftnoj, farmaceutskoj, biotehnološkoj, osiguravajućoj te u ministarstvu na EU projektima.

Članica sam Hrvatske udruge nabavne djelatnosti, certificirana voditeljica izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova,certificirani NLP practioner i Wingwave coach.


Priča o nama – a možda i o vama…

Kad sam, prije više od 20 godina, počela raditi, rijetko koje poduzeće je koristilo računala. I ja sam pisala faksove na pisaćoj mašini – i to onoj mehaničkoj.

Digitalizacija, Tehnologija, Digitalna transformacija
Proizvodni pogoni

Sedam godina provodila sam više vremena u proizvodnim pogonima nego za stolom. Tamo sam naučila koliko je bitno surađivati s klijentima unutar i izvan poduzeća, razumjeti potrebe korisnika te brzo reagirati i rješavati njihove probleme.


Pomažemo malim, srednjim i velikim poduzećima da
razviju vještine, primjene potrebne alate i budu
učinkovitiji u nabavi i poslovanju.


E da – u međuvremenu sam dobila i računalo!

Od tada do danas stalno sam učila kroz praksu! Ušla sam u svijet vodećih svjetskih korporacija, ustrojavala sam organizacije, obučavala timove i vodila ih kroz transformacije. Spajala sam karike lanca opskrbe, uvodila sam tehnološka rješenja za nabavu i u raznim organizacijama vidjela i ona koja to nisu – nisu rješenje, nego problem!

Transformacija, tehnološka rješenja, tehnologija
procesi, rješenja, Savjetovanje

Osluškivala sam što muči upravu i korisnike pa sam procese stalno prilagođavala kako nam oni ne bi postali bitnijima od rezultata. Poticala sam dobavljače da aktivno sudjeluju u stvaranju rješenja. Sudjelovala sam i vodila lokalne i globalne projekte s timovima od Amerike do Azije.

Otvorila su mi se vrata najboljim praksama i, nakon mnogo puta postavljenog pitanja „što to meni treba“ – shvatila sam da volim nabavu.


Povezivanjem konzultanata koji su stručnjaci
u svom području u mogućnosti smo
ponuditi vam cjelovita rješenja.

Temelje samostalne karijere postavila sam 2014. godine kad sam kao freelancer za klijenta pripremila i provela projekt redefiniranja procesa i procedure u nabavi. Uslijedilo je razdoblje „interim“ ugovora u ukupnom trajanju od oko 2,5 godine.

e-aukcija, e-tender, Nabava
Transformacija nabave, strateška rješenja, Outsourcing, Strategija, nabava, strateška nabava

Ta iskustva oblikovala sam u ponudu usluga koju danas pružam – projektni outsourcing, interim management i CPO-for-Rent. Transformacija nabave, primjena učinkovitih tehnoloških rješenja i razvoj profesije u fokusu su mog interesa.


Kakav želite da bude nastavak ove priče?

Sada znate da mi je jasno s čime se susrećete. A koja je vaša priča? Ispričajte nam je! Recite nam kamo želite ići, a mi ćemo vam pomoći kako tamo stići. Recite nam što vas muči. Pomoći ćemo vam da što jednostavnije upravljate izazovima s kojima se suočavate i stvarate prilike za vrijeme koje dolazi.

Savjetovanje, Nabava, Strategija


Koji je vaš najveći izazov danas?

1. Procesi u nabavi
2. Uštede
3. Odnosi s dobavljačima


Kontaktirajte nas